• nl
 •   I  
 • en

  Natuur

  duurzaam ondernemen

  STARKS hecht belang aan duurzaam ondernemen. Dit klinkt mooi, maar vergt in de praktijk een doorgedreven en bewust engagement. Duurzaam ondernemen betekent voor ons:

   

  • Een duurzame organisatie van het kantoor (bvb. door in te zetten op digitalisering, elektrisch te rijden en ons energieverbruik te beperken);
  • Een bewuste keuze van de partners en cliënten waarmee wordt samengewerkt;
  • Een maatschappelijk engagement.

   

  Enerzijds focussen we ons op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, anderzijds willen we met onze activiteiten bijdragen aan de oplossing voor het klimaatprobleem. Daarom zetten wij met STARKS ook mee onze schouders onder de campagne “Bos voor Iedereen” van Natuurpunt vzw. In het kader van dit project koopt Natuurpunt gronden aan en zorgt ze ervoor dat er op deze gronden volwaardige bossen kunnen groeien. Bovenop elke uitgeschreven factuur staan we met STARKS een bedrag af waarmee Natuurpunt één m² bos kan realiseren. Op die wijze trachten wij ons steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

  Als producent van zuurstof spelen bossen immers een belangrijke rol binnen de klimaatproblematiek. Ook om de temperatuur te regelen, de lucht te filteren en water op te slaan in de bodem zijn bossen onmisbaar. Natuurlijk bos is bovendien de thuis van vele soorten planten en dieren. Voor mens en dier zijn bossen onontbeerlijk als onuitputtelijke bron van zuiver water en duurzame grondstoffen en ze vormen uiteraard ook een ideale plek om te ontspannen. Met een bebossingsgraad van amper 11% is Vlaanderen de bosarmste regio uit Europa. Er is dus heel wat werk aan de winkel.

  Sinds de start in 2011 kon Natuurpunt intussen 180.000 m² nieuw bos aanplanten. Intussen kan je onder meer in Ninove, Mechelen, Loppem, Lier, Kampenhout, Aalter, Zomergem, Maldegem en Zottegem het resultaat zien. Meer informatie over de campagne “Bos voor iedereen” en de werking van natuurpunt kan je op onderstaande websites vinden:

   

  Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.   Info   Akkoord